Wedstrijd Verslagen

2017/2018

15/10/2018

 

Mix en heren team openen het nieuwe seizoen goed.

 

Het badminton seizoen van BC Vlodrop is weer een paar weken oud.  Inmiddels is ook de competitie weer gestart. Zowel ons mix team als ook het heren team zijn afgelopen jaar gepromoveerd. Het wordt dus een tandje bijzetten voor onze teams dit jaar. 

 

Het heren team kwam in hun eerste wedstrijd uit tegen BC t Anker. De wedstrijd ging gelijk goed van start voor onze heren. Er werd prima gestreden en men zat gelijk goed in de juiste flow. Ze hebben uitstekend gespeeld en dat resulteerde dan ook in een mooie eerste overwinning in het nieuwe seizoen. 

Ons mix team moest de eerste wedstrijd thuis aantreden tegen Munstergeleen. Het begin was prima met een paar 3 setters waren de eerste punten voor Vlorp. Daarna kwam Munstergeleen nog beter in de wedstrijd en kwamen ze terug tot 3-3. Er waren toen nog twee wedstrijden te spelen welke de beslissing maakten. Na 2 spannende partijen die hard tegen hard gingen leek het een gelijk spel te gaan worden. Uiteindelijk met een beetje geluk in de laatste wedstrijd kwam ons mix team toch als winnaar uit de strijd.

Dames en heren super gespeeld tijdens jullie eerste wedstrijden. Ga zo door en maak er ook dit jaar weer een mooi seizoen van.

 

 

Uitslagen:

Mix team:

BC Vlodrop 1 – BVM’81 2 5 – 3

 

Heren team:

BC Vlodrop 2 – BC t Anker 2 6 – 2 

 

2016/2017

23 Mei 2017

 

Mix team Kampioen! Heren team 2e!


De laatste wedstrijden zijn gespeeld en de eindstanden zijn opgemaakt.
Voor ons mix team was de spanning nog voor aanvang van hun laatste wedstrijd verdwenen. Doordat de directe concurrent teveel punten verspeelde was het kampioenschap binnen. Desondanks is er nog goed gestreden in hun laatste wedstrijd. Stevensweert kwam op bezoek en ook nu wilden men nog even flink er tegenaan. Dit pakte dan ook uit een in fraaie overwinning voor Vlorp. Hiermee werd het kampioenschap nog van wat extra glans voorzien. Voor het eerst in het bestaan van BC Vlodrop is er een kampioenschap binnen gehaald. Dames en heren van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat en heel veel succes volgend jaar in de 2e klasse.


Ook voor ons herenteam was het nog mogelijk om hun kampioenschap te vieren. Door het goede spel in de laatste wedstrijden en punten verlies van de directe concurrenten moest in de laatste wedstrijd met 8-0 worden gewonnen. Geen eenvoudige opgave maar niet onmogelijk. Echter het tij keerde, doordat de wedstrijd al eens was verschoven moest de partij de afgelopen week gespeeld zijn. Echter door blessures binnen het team moesten de heren de wedstrijd annuleren en werd hij dus als verloren beschouwt. Ondanks dit trieste eind van de competitie zijn ze hartstikke blij met een super mooie 2e plaats. Heren van harte gefeliciteerd met de 2e plek. Wie weet wat het aankomende seizoen jullie brengt.

 

Uitslagen:

Mix team:

BC Vlodrop 1 – Stevensweert 1         7 – 1

 

Heren team:

BVM ‘81 - BC Vlodrop 2                    8 – 0 (afgelast)

 

Eindstand:

BC Vlodrop 1:  Kampioen

 

BC Vlodrop 2:  2e

08 April 2017

 

Verspelen de heren kampioenschap? Mix team kampioen?

 

Dit zijn de twee belangrijkste vragen welke door de dames en heren zelf moeten worden beantwoord op de speelvelden. Beide teams zitten in de eindfase van het wedstrijd seizoen.

De heren hebben echter in hun laatste wedstrijd tegen Budel dure punten laten liggen. Wisten ze de thuis wedstrijd nog overtuigend met 8-0 te winnen ging de uitwedstrijd op in een gelijkspel. Dit resulteert in een achterstand van 2 punten op de koploper. De huidige koploper Heel-Heytse komt woensdag 12 april op bezoek in Vlodrop. Willen de heren nog kans maken op het kampioenschap zal er gewonnen moeten worden van deze koploper.  De heren zullen dan de eerste plaats overnemen.  De laatste wedstrijd zal dan de beslissing gaan brengen. Heren hiervoor alvast veel succes gewenst.

Het mixteam had nog 1 uitwedstrijd en 1 thuiswedstrijd voor de boeg. De uitwedstrijd is afgelopen week gespeeld. Hierbij kwam Vlorp al vrij snel op een 2-0 achterstand. Dit was niet wat men verwachte van een wedstrijd waarin jacht moest worden gemaakt op het kampioenschap. Gelukkig wisten de dames en heren hun concentratie snel op te pakken. Ze kwamen terug tot 2-2. Er moesten nog 4 singel partijen worden afgewerkt om de laatste punten te verdelen. Hier moest in menige partij heel veel strijd worden geleverd. Het eind resultaat mag er zijn. Alle singel partijen werden gewonnen en dus werd er een mooie overwinning geboekt. Als directe concurrent Helden geen punten meer verspeeld dan heeft het mix team voldoende aan 3 punten. In de laatste thuiswedstrijd moeten er dus sowieso 3 punten worden gescoord om het kampioenschap veilig te stellen. Als ze de spanning de baas blijven in de laatste wedstrijd dan zou zomaar het eerste kampioenschap binnengehaald kunnen worden. Dames en heren heel veel succes gewenst.

 

Uitslagen:

Mix team:

De Pletters 1  – BC Vlodrop 1                       2 – 6

 

Heren team:

BC Budel - BC Vlodrop 2                    4 – 4

 

Stand:

BC Vlodrop 1 op 1e plaats van de 6

 

BC Vlodrop 2 op 2e plaats van de 7

13 Maart 2017

 

Het heren team had de laatste week te kampen met een kleine tegenslag m.b.t. de inzet van spelers. Bij hun laatste thuiswedstrijd was hierdoor de strijdlust ook extra hoog. Dit was dan ook te zien aan hun spel. Tijdens de dubbel partijen werd er goed gespeeld en op een enkele partij na waren de dubbel partijen snel geklaard in Vlorps voordeel. De eerste stoom was afgeblazen. Echter een 4-0 voorsprong wil niet zeggen dat de zege binnen is. De winst moet nog maar eerst over de streep worden getrokken. De enkel partijen waren dan ook spannender dan de dubbels. Iets harder moest worden gestreden. Gelukkig wel hard genoeg gestreden waardoor er een mooie klinkende overwinning werd behaald. Hopelijk houden de heren voldoende stoom over om straks tegen de directe concurrent om plaats 1 goed uit de verf te komen. Heren ga zo door en wie weet welk mooi resultaat er nog uit kan komen.

 

Uitslagen:

Heren team:

BC Vlodrop 2 – BVM ‘81        8 – 0

 

Stand:

BC Vlodrop 1 op 1e plaats van de 6

 

BC Vlodrop 2 op 1e plaats van de 7

 

15 Februari 2017

 

Mooie resultaten voor heren als mix.

 

Afgelopen week heeft het mixteam 2 wedstrijden gespeeld. De eerste was de return tegen Helden. De directe concurrent om de koppositie. Na thuis te hebben gewonnen kon men rekenen op een zeer gemotiveerd Helden. Helden was in hun sterkste opstelling helemaal klaar voor de confrontatie en de gewenste revanche. Om iedere shuttle werd hard gestreden. Menige frustratie en adrenaline kreet was dan ook hoorbaar in de hal. Er werden diverse spannende 3 setters gespeeld.  Uiteindelijk kan men terugkijken op en zeer geslaagde avond waarbij de punten eerlijk werden verdeeld.

Voor de start tegen Donderslag was het mixteam gewaarschuwd hen niet te onderschatten. Echter de waarschuwing leek niet aangekomen! Wat er aan de hand was wist niemand. Een feit was zeker, na diverse 3 setters te moeten spelen, om de beslissingen te forceren keek ons team op de helft van de wedstrijd tegen een 4-0 achterstand aan. Wie had dit verwacht? Zelfs Roermond niet. Zij zaten duidelijk beter in de flow dan de dames en heren van Vlorp. De moed was inmiddels zo diep gezakt dat deze zelfs buiten de schoenen was gevallen i.p.v. nog erin. Was hier nog iets te halen voor ons team of was het de ommekeer in het seizoen? De singel partijen moesten dan ook uitkomst geven op deze vraag. Gelukkig werd de eerste singel partij gewonnen door Vlorp. Een heel klein beetje hoop sprankelde. In de overige 3 partijen werd er tot de laatste shuttle onwijs hard gevochten.  De 2e en 3e partij was ook voor Vlorp. In de laatste partij was enige emotie in de hal te horen die soms oversloeg op de supporters. Het onmogelijke werd mogelijk gemaakt het mixteam wist de achterstand nog op miraculeuze wijze om te buigen in een gelijkspel. 

De heren mochten het opnieuw proberen tegen Swalmen. Thuis na een onderschatting waren ze niet verder dan 4-4 gekomen. Men wist dus wat te doen. Gelijk vanaf de eerste minuut was dan ook de concentratie ruim aanwezig. Ondanks dit alles was de start toch stroef. De beslissing van de eerste 4 partijen waren allemaal 3 setters nodig. Na eenmaal in de juiste flow te zitten gingen de single partijen dan ook iets gemakkelijker af. Ditmaal hebben de heren zich niet laten verrassen en pakte ze een hele mooi overwinning in Swalmen waardoor ze de positie in de top verstevigen. Dames en heren ga zo door.

 

Uitslagen:

Heren team:

BC Dynamo – BC Vlodrop 2 1 – 7 

Mix team:

BC Helden 1 – BC Vlodrop 1 4 – 4 

BC Donderslag – BC Vlodrop 1 4 – 4 

Stand: 

BC Vlodrop 1 op 1e plaats van de 6

BC Vlodrop 2 op 1e plaats van de 7

1 Februari 2017

 

Strijd om koppositie

 

Deze week en volgende week wordt t ontzettend spannend voor ons mix team. De strijd met de huidige nummer 2 wordt aangegaan. Het onbekende, nieuw gekomen team uit Helden verrast momenteel vriend en vijand bij hun debuut. Afgelopen week moest de thuiswedstrijd worden gespeeld. Hier bleek al snel waarom Helden momenteel de tweede plek inneemt. Zeer spannende wedstrijden werden er gespeeld menig drie setter moest er aan te pas komen om een beslissing te forceren. Op de helft van de avond waren de punten dan ook nog steeds eerlijk verdeeld 2-2. De single partijen moesten de doorslag gaan geven. Er werd voor iedere shuttle flink gestreden. Uiteindelijk werd de eerste van de twee ontmoetingen ten gunste van Vlodrop beslist. Dames en heren proficiat met dit zeer mooie resultaat. Door dit resultaat is er een klein gaatje van 7 punten met zowel de nummer 2 als 3 geslagen. Veel succes deze week in de uitwedstrijd. Zorg dat jullie op scherp staan want jullie zullen weer alle zeilen moeten bijzetten om dit zelfde resultaat te kunnen behalen.  

 

 

Uitslagen:

Mix team:

BC Vlodrop 1 – BC Helden 1 5 – 3 

 

Stand: 

BC Vlodrop 1 op 1e plaats van de 6

BC Vlodrop 2 op 1e plaats van de 7

 

 13 Januari 2017

 

Heren wisselend resultaat

 

De heren hebben deze eerste maand van het nieuwe jaar gelijk een inhaalslag moeten maken. Nadat ze het jaar 2016 op en 4e plaats hebben afgesloten moesten er maar liefst 3 wedstrijden in korte tijd worden gespeeld. 2 tegen Maastricht en 1 tegen Swalmen. Dat werd dus een uitdaging. De reis naar Maastricht werd gelukkig niet voor niets gemaakt. De heren kwamen met een mooi aantal van 6 punten terug naar Vlodrop. De andere wedstrijden waren in eigen huis. De eerste was tegen Swalmen. Hierbij bleek achteraf onderschatting van de tegenstander onze heren parten te spelen. Het ging erg op en neer in de partijen die werden gespeeld. Er zat dan helaas ook niet meer in dan een gelijk spel. De return tegen Maastricht in eigen huis moest met goed resultaat worden afgesloten om de aansluiting in de top 3 te krijgen.

In het begin werd er nog terughoudend gespeeld. Maar hoe verder de avond vorderde hoe beter de heren in de wedstrijd kwamen. De voorsprong was gepakt en nu moest deze worden mee genomen naar het einde van de avond. Uiteindelijk werd de avond winnend afgesloten. Het herenteam is hierdoor flink gestegen en staat nu halverwege het seizoen op een mooie 1e plek in de competitie.  

 

Uitslagen:

Heren team:

BC Space Shuttle – BC Vlodrop 2 2 – 6

BC Vlodrop 2 – BC Dynamo 4 – 4

BC Vlodrop 2 – BC Space Shuttle 8 – 0 

 

Stand: 

BC Vlodrop 1 op 1e plaats van de 6

BC Vlodrop 2 op 1e plaats van de 7